BLUENESS-SergioHerman-team-2.jpg

About
Blueness

Rocks-07.png

Blueness is een op Japan geïnspireerd dining-bar concept van Sergio Herman. Het ontstaan van deze bar heeft alles te maken met de vernieuwing van het Strandhotel in Cadzand-Bad. In het Strandhotel is ook Sergio’s restaurant Pure C** gevestigd en bij een restaurant van dit niveau hoort een bar met een internationale uitstraling. Blueness is gevestigd in het achterste deel van de lobby van het Strandhotel en biedt plaats aan een 40-tal gasten verdeeld over de intieme nisbankjes en kleine tafeltjes met uitzicht op de bar en open keuken. Het balkon biedt plaats aan gasten die enkel iets willen drinken en Blueness beschikt ook over een unieke private dining die plaats geeft aan een 12-tal gasten die exclusief gereserveerd kan worden. Blueness is dagelijks geopend. Maandag t/m vrijdag van 17.00u tot 01.00u. Zaterdag & zondag van 11.00u tot 01.00u. Reserveringen kunnen zowel online als telefonisch van 11.30u tot 14.30u via +31117392110.

De Nederlandse top ontwerper Piet Boon heeft het interieur van het Strandhotel ontworpen terwijl het interne designteam van Sergio Herman het interieur van Blueness heeft vormgegeven. Het resultaat is een warme sfeer met veel naturel hout en een terrazzovloer. Daarnaast zijn er veel Japanse details en wordt als accentkleur gebruik gemaakt van indigoblauw. Het pigment van de Indigoplant wordt in Japan al eeuwen gebruikt. Bovendien is het diepe donkerblauw een van Sergio’s favoriete kleuren. De vogel die in de huisstijl wordt gebruikt is een ooievaar, een vogel die veel voorkomt in de Zwin regio; het is de Zeeuwse interpretatie op de kraanvogel die in Japan symbool staat voor een gelukkig en een lang leven.

De dagelijkse leiding van de keuken van Blueness is in handen van twee chefs: Jaclyn Kong en Thijs Baert. Jaclyn is afkomstig uit Singapore. Ze begon haar carrière daar bij Pollen Restaurant. Daarna werkte ze voor Sergio’s voormalige driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis en The Jane in Antwerpen. Thijs is een aanstormend talent uit Knokke. Hij begon ooit als stagiair bij Sergio’s restaurant Pure C en heeft zich daar binnen no time ontwikkeld tot souschef. De bediening is in handen van de Zeeuwse Tanja Spuesens die zichzelf heeft bewezen als barmanager bij de Upper Room Bar van The Jane in Antwerpen.

 
 
Rocks-09.png
BLUENESS-Rocks-4.jpg